Artikkeli Mäennenä: Starting Strength – katsaus klassikkoon

Salille.com

Salille.com
Viestejä
77
starting_strength4.jpeg


Starting Strength – katsaus klassikkoon Harjoitusohjelmien arvioiminen toimii tavoitteellisesta nostamisesta kiinnostuneille hyvänä harjoituksena ohjelmoinnin perusteita ja edistyneempiäkin konsepteja opetellessa. Kun hommaa tekee riittävän paljon, jo nopealla vilkaisulla pystyy muodostamaan kuvan ohjelmasta, sen luonteesta ja taustalla olevasta periaatteesta. Parhaimmillaan jo nopean arvion perusteella pystyy sanomaan, että mihin tilanteeseen se soveltuu ja toisaalta, että milloin on hyvä suunnata katseet muualle. Ja heti alkuun

Lue koko juttu Salille.comissa
 

PlanetFitness

Jäsen
Viestejä
3
Itse aloitin sali treenin strong liftillä mikä on melkein samanlainen ohjelma (siihen löytyy appi google play kaupasta). Pari asiaa olisi hyvä ottaa huomioon aloittelijana.

Tuloksia tulee todella nopeasti, ohjelma on todella hyvä. Kuitenkin ennen kuin alkaa lisäilemään painoja hirveätä vauhtia on tärkeää opetella tekniikat kuntoon. Jos alkaa tälläistä ohjelmaa tekemään ennen kuin on jotain käryä tekniikoista niin riski rikkoa paikat on todella suuri.
Kun painot nousevat niin kyykky + maastaveto on sellainen combo millä voi rikkoa alaselän todella helposti jos ei tiedä mitä tekee.
Pystypunnerrus on toinen liike millä itsekkin rikoin 5v treenaamisen jälkeen olkapääni omaa tyhmyyttäni kun en huolehtinut oikeaoppisesta liikeradasta.
Oikein tehtynä ohjelma on todella, todella hyvä.

Mutta toisaalta nämä asiat pitävät paikkansa enemmän tai vähemmän ohjelman kuin ohjelman kanssa.
Siksi olisi hyvä (niin kuin varmasti kaikki täällä suosittelevat) että aloittelija ottaisin alkuun osaavan pt:n tai vähintään kokeneemman kaverin salille, katselisi videoita, lukisi artikkeleita ja ottaisi neuvoa vastaan treenin osalta (vaikka kaikkea ei kannata automaattisesti uskoa)
 
Ylös