Suomen parhaat salit

Viestejä
131
Suomen parhaat kuntosalit, ilmianna tänne! Ja kaikkihan tietää, että kuntosalilla tarvii joskus sipaista magnesiumia näppiin ja joissakin liikkeissä painojen hallittu lasku ei vaan ole realistista, vaan ne täytyy pudottaa. Jos noista jompikumpi tai molemmat on kiellettyä, on kyseessä voimaphobinen sali. Ja mehän ei suvaita sellaista suvaitsemattomuutta, joten niitä ei mainita.

Aloitan pelin ja annan maininnan Vantaa Gym Clubille. 2014 edellisen kerran siellä treenannut, mutta ikävä on jäänyt. Tankoja, tilaa, laitteita ja räkkejä oli kaikkea enemmän ku riittävästi. 24/7 auki jäsenille, ja aina siistit pukkarit ja suihkutilat. Hintaansa nähden tosi hyvä paikka, toivottavasti on yhä.
 

Pieru

Jäsen
Viestejä
2 204
Pääkaupunkiseutu:

- loft gym
- sali 365
- elixia flamingo
- Vantaa gym
- Liikuntamylly
- Kisahalli
- Kontulan kuntokellari

Muu suomi:
- Jyry, savonlinna
- kulmasport, Savonlinna
- Rajalan väestösuojan kuntosali, kuopio
 

Pode

Jäsen
Viestejä
214
Pihkalan urheilupuiston voimailusali Hyvinkäällä
Töölön kisahallin sali Helsingissä
Mayor's Helsingissä
Steel Body Tampereella

Siinä nyt muutama.
 

Bronson

Jäsen
Viestejä
1 568
En osaa yhtään sanoa. Omat vaatimukset hyvälle salille on kuitenkin tosi vähäiset. Kunhan on isoja käsipainoja, jonkilainen alue painonnostoliikkeille, pari asiansa ajavaa kyykkyhäkkiä, leuanvetomesta, tankoja ja lättyjä, eikä asiakaskunta oo ihan vitun kalluja.
 

Karlos

Jäsen
Viestejä
170
Oma autotalli paras tietty näin ihmisiä vihaavalle persreiälle.

Joensuussa kerran kävin ptvgymin testaamassa ja siihen aikaan lauantaina päivällä oli yllättävän vähän porukkaa. Hyvän tuntuiset vehkeet ja omistaja oli mukava kun tuli heti kyselemään että mistäs päin sitä tullaan.
Ja viimeisin oli plussaa vaikka aloituksesta sitä ei uskoisi.

Niin ja ammattikouluaikaan kävin Noljakan Punttipojilla. Mukavan hikinen kellarisali jossa voimailuun puitteet kohdillaan. Ruuhka-aikaan ahdas mutta eikös ne kaikki salit ole
 
Viestejä
231
Täytyy liputtaa oman kylän puolesta, Lappeenrannan Syke GYM, pääosin käyttäjäkunta sellaista vitun ärsyttävän näköistä ananastukkajonnea ja aivan nollataulubimboa mutta koko paikan pelastaa kellarikerros, löytyy kyykkyräkkiä(ehkä 40 kyykkypaikkaa?), useita kisapenkkitasoisia penkkipunnerruspenkkejä, isoja +300kg renkaita pyöriteltäväksi, seal row vehkeet, helvetisti ihan ylipäätään tilaa, assault bikeä, kaikkea mahdollista crossfit ja kehonpainohomoiluun. Painonnostajille helvetin hyvät puitteet istuskella viisi tuntia perseellään ja vaikka mitä!

Ainut miinus tosiaan helvetinmoisen suosion tuomista lieveilmiöistä, eli ihmisistä joita ei minun mielestäni tarvitsisi edes saleille päästää koska 60kg kuivan kesän oravan kuntoon pääsee syömällä liian vähän. Perseen treenaaminen taas naisilta onnistuisi varmaan lähtemällä vaikka juoksulenkille mutta ei siitä sen enempää. Elikkäs keskikerroksessa löytyy vielä jotain laitepaskaa todella paljon ja peili kaikille narsisteille joissa voi peilailla olemattomia rintalihaksiaan ilman paitaa sarjojen välillä.

Yläkerrasta löytyy varmaan parikymmentä juoksumattoa ja läskeille muitakin cardiolaitteita useita kymmeniä, jopa porraskoneita on kolme.

Kaikenkaikkiaan ihan helvetin mukava paikka, suuri plussa siitä että siellä käy niin paljon ihmisiä ettei tarvitse tervehtiä enää ketään, edellisellä salilla jossa kävin muutaman vuoden oli niin vähän asiakkaita että jopa väkipakolla joutui jäämään juttelemaan jotain small-talk ripulia kesken sarjojen. Nyt ei tarvitse edes esittää että kiinnostaisi kun ei ota keneenkään mitään kontaktia, ellei nyt ainoilta järkeviltä ihmisiltä (lisäpainodippejä tekeviltä) käy kysymässä voiko tehdä heidän sarjataukojen välissä omat dipit. Itsehän olen jo setämies -iässä joten treenit ajoittuvat aamuihin jolloin perseestä olevia ihmisiä ei aivan niin paljon mestoilla ole.

Reissuduunin puolesta tullut käytyä saleilla ympäri Suomea ja ehdottomasti paskimpia saleja kaikkeen hypeen nähden ovat PTVGYMit, esimerkiksi Kouvola ja Joensuu ovat niin pieniä persereiän kokoisia mustia räppijonneluolia ettei mitään rajaa, virolainen romurauta vaikuttaa muutenkin aika halvalta ratkaisulta. Joensuun energyltä (alkuperäiseltä) odotin todella paljon mutta paikka paljastui myös aivan helvetin pieneksi, kuvissa saatu näyttämään huomattavasti isommalta.

Ehkäpä toisiksi paras sali jossa olen käynyt on sitten Töölön kisahallin peruspunttis, ei turhia krameluureja ja muuta vaivaannuttavan "coolia"


pari kuvaa internetistä Syke GYM LPR
DSCF0726.jpg

DSCF1313.jpg

IMG_0027.jpg

DSCF0677.jpg

DSCF0702.jpg


vanhoja kuvia kyllä, nykyään aivan erinäköinen mutta antaa jotain kuvaa
 

Stringdevil

Jäsen
Viestejä
314
KunnonSali Hämeenlinnassa Kantolan vanhalla teollisuusalueella. Pääsi mökillä käynnin yhteydessä pitkästä aikaa tuonne treenaamaan. Monelle paikassa ei varmaan olisi mitään ihmeellistä, mutta itse kävisin varmaan vain tuolla treenaamassa, jos olisi kotia lähellä. Rehellinen vanhan koulun punttis, josta huokuu sellainen koruton ysärisali, mutta jonka laitekantaa ja painoja ollaan toisaalta vuosien saatossa päivitetty todella fiksusti. Ei mikään suuri sali, mutta vapaiden painojen osuus tilasta ainakin puolet. Sitä mitä tuolla ei ole, en tarvitse. Hyvät puitteet monipuoliseenkin voimailuun.
 
Ylös