Kuinka moni tekee tuplatreenejä ja miten tämän toteutatte?
Itse teen toisinaan tuplatreenejä, mutta näinä päivinä treenin kokonaisvolyymi on sama, kuin kerran päivässäkin treenatessa.
Esim. Saatan tehdä rinnan ensin ja myöhemmin sitten kädet.
Mikäs tässä pointtina ja onko sulla treenivehkeet kotona?Voimailessa itse käytän vähän erillaista lähestymistä (luonnollisesti), eli saatan tehdä yhden liikkeen, pitää 1-2h taukoa, toinen liike, 1-2h taukoa, kolmas liike jne. Välillä jauhan samaa liikettä monta kertaa päivässä. Treenikohtainen pituu
Mikäs tässä pointtina ja onko sulla treenivehkeet kotona?
Mielenkiintoinen ratkaisu mutta en tuomitse 😅
Tää on tullut itekin huomattua. Hyvin harvoin treenaan enää ”vaan” kerran päivässä mm. em. syistä.Kyllähän se hermostollinen oppiminen on parempaa kun tekee usein, muttei kovaa.
Myös se että tiedät että teet yhden liikkeen "kovaa", keskityt siihen täysiä, mutta sitten pidät taukoa ja touhuat muuta, on hyvä työkalu pitämään homma freessinä ja tehokkaampana.
Tää on tullut itekin huomattua. Hyvin harvoin treenaan enää ”vaan” kerran päivässä mm. em. syistä.
Oma reenirunko on hyvin pitkälti yksijakoinen ja viikossa tulee samojen liikesuuntien harjoituksia 5-6 kertaa, enkä usko että saisin tehoa ulos läheskään samaa määrää kuin nyt, jos vetelisin jokaisen jumpan yhteen pötköön.
Varsinkaan viime kuukausina, kun sekä intensiteetti että volyymi on ollu korkealla, ei olis tosiaan ollu minkäänlaisia mehuja vetää kovan vertikaalisen 12x2-punnerrustreenin päälle reilulla volyymilla selkää (ainakaan suunnitelluilla sarjapainoilla tai toivotulla toistoteholla), jos ei ois voinu levätä välissä tekemällä töitä tai ylipäätään mitä tahansa muuta, mikä ei liity edes etäisesti levytankoihin. Hyvän pumpintunteen tossa varmasti sais kun vetelis peräkanaa, mutta se ei oo omien treenien minkäänlainen tavoite & selkäliikkeiden sarjapainoista joutuis ihan saletisti tinkimään sen jälkeen, kun on ensin punnerrellu pystyyn yli 90 pinnalla kauheen määrän tuplia.
Väittäisin, että varsinkin mekaaniset kuormat tietylle vastusalueelle (vastusalue riippuu kulloisenkin treenijakson tavoitteista ja kulloisestakin treenikierron harjoituksesta) tiukasti sitoneen voimailijan päiväkohtaisen harjoituksen jakaminen osiin on monessa tapauksessa paras vaihtoehto, jos siis elämäntilanne sen sallii.
Bodaillessa ei oo niin justiinsa, jos pelkän mekaanisen kuormituksen ja tiettyjen, progressiivisesti ja tarkasti suuntaan tai toiseen menevien kokonaistyömäärien sekä nostojen kvalitatiivisten ominaisuuksien tarkkailemisen sijaan sen hyvän treenin mittarina on myös mm. subjektiivinen ”perille menemisen” tunne tai ihan vaan lihasfailureen pyrkiminen, sen isommin välittämättä kuinka suurilla vastuksilla ja monennessako toistossa se tulee. Ei siinä hommassa niin haittaa, onko kolmannessa rintaliikkeessä mekaanista kuormaa 150 kiloa vai 120 kiloa ja tuleeko se feilu kuudennessa vai kymmenennessä toistossa, kun sen tavoitteitatukevan hyvän treenin voi silti saada tehtyä.
Näissä tuplatreeneissä pitää oikeasti tietää mitä tekee. Ja 95 % treenaajista kyllä kehittyy mainoisti ilman, kun vain perustekeminen on oikeasti kunnossa eikä sinnepäin. Vitusti kaikkee -metodilla – kuten nimi sanoo – pitää toki tehdä vitusti kaikkea, ja toivoa, että joku menee perille.
No joo, jos sen tekee tällä tavalla, niin ehkä, mutta silti sanoisin #butwhyNoh sen verran oon eri mieltä että en nää mitään ongelmaa sille että tekee vaikka kuten aloittaja:
Aamu: Rinta
Ilta: Kädet
Ei tuo mitään sen kummempaa suunnitellua tai "tietämystä" vaadi.
No joo, jos sen tekee tällä tavalla, niin ehkä, mutta silti sanoisin #butwhy
Joko siitä treenaamisesta tykkää niin paljon, että haluaa jakaa sen tunnin treenin kahteen osaan tai sitten on vain huono ottamaan sarjoista tehot irti.
Kieltämättä validi pointti. Mutta semisti olisin kiinnostunut seuraamaan kärpiäisenä katossa rintatreeniä, joka on niin intensiivinen, ettei sen jälkeen pysty tekemään enää olkapäitä.Tätähän voi pyöritellä miten päin vaan, eli ite voin sanoa: Miten kovaa oikeasti ottaa rinnan, jos pystyy vielä tehokkaasti ottamaan samaan reeniin ojentajat, tai olkapäät. Olettean toki että kaikille lihoille otetaan punnerruksia.
Kieltämättä validi pointti. Mutta semisti olisin kiinnostunut seuraamaan kärpiäisenä katossa rintatreeniä, joka on niin intensiivinen, ettei sen jälkeen pysty tekemään enää olkapäitä.![]()
Samaa olin tulossa sanomaan. Itse en enää edes yritä tehdä kahta isoa punnerrusliikettä putkeen, jos on optio tehdä se toinen muutaman tunnin päästä. Tässä pitää tietää, että pyrkimyksenä omissa treeneissä on käyttää mahdollisimman suuria mekaanisia kuormia ja kyllä se muutaman tunnin huili välissä ennen tokaa liikettä ne isommat lätyt tangossa mahdollistaa, ihan sama kuinka päin asian paistaa.Ei kai tuossa mitään ihmeellistä ole? Vai etkö usko että jos teet penkin + pystärin samaan reeniin, niin saisit paremmin toisesta liikkeestä irti, jos tekisit sen esim vasta 6h päästä?
Itellä ainakin ero on todella selkeä. Ihan sama siis reenaanko bodymielessä, vai voimaillen. Tätä ainakin itse tässä haen. Kyllä ite pystyn muussaa koko kropan kerralla hyvällä tuntumalla läpi jos sikseen on, mutta huomatavasti parempi fokus ja teho hommassa on kun jakaa vaikka koko kropan kolmeen osaan samalle päivää.
Samaa olin tulossa sanomaan. Itse en enää edes yritä tehdä kahta isoa punnerrusliikettä putkeen, jos on optio tehdä se toinen muutaman tunnin päästä. Tässä pitää tietää, että pyrkimyksenä omissa treeneissä on käyttää mahdollisimman suuria mekaanisia kuormia ja kyllä se muutaman tunnin huili välissä ennen tokaa liikettä ne isommat lätyt tangossa mahdollistaa, ihan sama kuinka päin asian paistaa.
Joo kai tääkin on vähän tottumiskysymys. Mulla tuo rintatreeni ei vaikuta juurikaan olkapäätreenin sarjapainoihin. Tosin rintatreenissä yritän pitää liikkeen mahdollisimman hyvin rinnalla, enkä esim runno väkisin etuolkapäillä, kun rinta hyytyy. Lisäksi mun rintatreeni on yleensä 2 x punnerrusliike ja sitten joko pec deck tai ristikkäistalja, joista jälkimmäisessä saan eliminoitua olkapään roolin aika tehokkaasti pois.Ei kai tuossa mitään ihmeellistä ole? Vai etkö usko että jos teet penkin + pystärin samaan reeniin, niin saisit paremmin toisesta liikkeestä irti, jos tekisit sen esim vasta 6h päästä?
Itellä ainakin ero on todella selkeä. Ihan sama siis reenaanko bodymielessä, vai voimaillen. Tätä ainakin itse tässä haen. Kyllä ite pystyn muussaa koko kropan kerralla hyvällä tuntumalla läpi jos sikseen on, mutta huomatavasti parempi fokus ja teho hommassa on kun jakaa vaikka koko kropan kolmeen osaan samalle päivää.
Ei ne olkapäät omallakaan kohdalla oo se pahin pullonkaula, vaan ojentajat.Joo kai tääkin on vähän tottumiskysymys. Mulla tuo rintatreeni ei vaikuta juurikaan olkapäätreenin sarjapainoihin. Tosin rintatreenissä yritän pitää liikkeen mahdollisimman hyvin rinnalla, enkä esim runno väkisin etuolkapäillä, kun rinta hyytyy. Lisäksi mun rintatreeni on yleensä 2 x punnerrusliike ja sitten joko pec deck tai ristikkäistalja, joista jälkimmäisessä saan eliminoitua olkapään roolin aika tehokkaasti pois.
Oma esimerkkitreeni vois olla vaikka 6x6x105 kg pystäri levytangolla seisten, sit muutama tunti tai kokonainen päivä välissä vaikka työnteon leikkimistä ja illemmalla toinen pystärin variaatio, joka vahvistaa noston heikkouksia (esim. 4x8x90 kg pausseilla otsalla) ja siihen sit päälle jotkut yleisliikepaskat, vaikka nyt ranskalaista punnerrusta ja vipareita.Kieltämättä mielenkiintoinen epistola toverit. Mutta vedättekö treenin tyyliin pystypunnerrus 100 kilon painoilla kaks toistoa ja sit käytte sekottamassa jauhelihakastiketta ja teette toisen kakkosen. Sit illalla penkkiä ja pleikkaria sekasin? 😃
Teettekö lämmittelyn ennen jokaista treeniä vai alatteko kylmiltään repimään?