@Stringdevil ja
@Pieru
Joo ei saatana mitään pitkiä sarjoja isoissa moninivelliikkeissä, jos käyttää selkeitä stoppeja. Penassa nyt vielä menee se satunnainen kasi, mutta esim. leuanveto tuntuu olevan sellanen eläin joka sietää todella huonosti (yläasennossa) pidettyjä stoppeja edes niissä kutosissa, siis oletuksella että sarjatiukkuus on edes kohtalainen. Kyllä mäkin
@Pieru a komppaisin ja sanoisin, että liikkeestä ja stopin kohdasta riippuen 1-6 toistoa on tosi hyvä haarukka.
Mitä puhtaasti lihasmassankasvatushyötyihin tulee, niin time under tension on vaan yksi työkalu, jota ei yleensä edes ymmärretä oikein (en sano, että tää on keissi
@Stringdevil kohdalla huom.).
Singleilläkin voi rakentaa ja on rakennettu paljon lihasmassaa sen kovan lihastyön kautta, vaikka kerta-ja kokonaistyömäärä jäisi melko pieneksi verrattuna ns. bodaustyypillisemmillä toistoalueilla, sarjamäärillä ja sitä kautta kokonaisvolyymialueilla pelailuun. Tässä kohtaa kuvaan astuu oikeasti kehittävän time under tensionin ero siihen, että tarkastellaan kaikkia aikoja punttien alla venytyksessä ja supistuksessa kehityksen kannalta samanarvoisina.
Pitkäkään, sanotaan vaikka kahdentoista toiston sarja failureenkaan vietynä ei välttämättä tarjoa kovin suurta hyödyllistä TUT:ia, koska kahdentoista maksimin kuormalla se rauta alkaa haastamaan kroppaa ja rekrytoimaan laajempaa lihassolujakaumaa vasta siinä yhdeksännen toiston paikkeilla. Teoriassa ja käytännössäkin kova tripla ajaa hyvin pitkälti saman asian, kun paino on haastava heti ensimmäisestä toistosta lähtien, mutta käytännössä eripituisten sarjojen tekeminen eri liikkeille/liikesuunnille on bodarille tietysti täysin perusteltua käytännöllisyyden, suoritusmukavuuden, turvallisuuden, turhan liiallisen hermostollisen rasituksen välttämisen ja miksei vaikka ihan preferenssienkin vuoksi, riippuen vähän mikä harjoite on kyseessä.
Voimailijana on enemmän sidottu eri voimaominaisuuksien kehittämiseen selkeinä erillisinä jaksoinaan, vaikka tiettyä hybridiajattelua voi ja kannattaa tulokselliseen voimaharjoittelusuunnitelmaan sisällyttääkin, mutta se nyt tiietään.